PROFFS PÅ SNYGGA YTOR

Vi har en speciell känsla för ytor. Det kanske inte är så konstigt, när vi lagt mer än 50 år på produkter som gör världen omkring oss lite vackrare. Vårt arbete berör allt du går på och vi handplockar maskiner som klipper, blåser, suger, skurar, sopar, borstar, krattar, tvättar, plogar och röjer marken framför dig.

Omsättning ... 684 msek
Anställda ... 150(varav 100 i Sverige)
Antal kunder ... 3500
Antal lokalkontor ... 8
Antal varumärken ... 10+
Antal maskintyper ... 300+

Förutom våra lokalkontor har vi ett nära samarbete med återförsäljare i hela landet.

Våra varumärken

På Hako tror vi på vikten av att vara en integrerad del av de branscher vi verkar inom. Genom att engagera oss och samarbeta med ledande bransch- och fackorganisationer säkerställer vi att vi alltid är uppdaterade med de senaste riktlinjerna, standarderna och bästa praxis inom våra verksamhetsområden.

Branschföreningen Professionell Hygien & Rengöring (BPHR): Genom vårt medlemskap i BPHR kan vi säkerställa att vi alltid håller högsta standard när det gäller hygien och rengöring, och att vi deltar aktivt i att forma framtiden för denna viktiga bransch.

Branschorganisationen Park & Trädgård: Vår närvaro inom Park & Trädgård garanterar att vi är i framkant när det gäller att förstå och tillgodose behoven inom landskapsvård och utomhusunderhåll.

Fackliga Organisationer:

 • Teknikföretagen
 • IF-metall
 • Unionen
 • Sveriges Ingenjörer
 • Ledarna

Hako nära dig

 • Göteborg
 • Jönköping
 • Karlshamn
 • Kumla
 • Malmö
 • Norrköping
 • Stockholm
 • Västerås

VÅR HISTORIA och kultur

Hako har en historia av kunskap kring maskiner som sträcker sig mer än 50 år tillbaka. Vad som startade som ett svenskt bolag i Getinge har idag vuxit till en nordisk koncern med många varumärken och kunder. Ytterst bottnar vår framgångssaga av engagerade medarbetare och deras drivkrafter att hitta nya sätt för att skapa en bättre morgondag för våra kunder.

På Hako jobbar vi enligt principen Laget före jaget - där vi strävar efter ett prestigelöst sammarbete mellan våra olika avdelningar.

Lyhörda - Vi är proaktiva och lösningsorienterade genom att vi lyssnar, analyserar och agerar på våra medarbetares, kunders, leverantörers och partners behov och önskemål.

Affärsmässiga - Vi ska aktivt se till Hako Ground & Gardens bästa på ett kostnads- och resultatmedvetet sätt. Vi arbetar proffessionellt på ett strukturerat sätt i gemensamma processer, som vi alla kan och vill efterleva.

Genuina - Vi agerar helhjärtat och jordnära. Vi visar stort engagemang i vårt arbete och våra kollegor. Vi ska känna vår marknad och vara bra på att bygga starka och långsiktiga relationer.

Personal & Organisation

Hako Ground & Garden består av vår eftermarknadsavdelning, våra branschspecikika sälj & marknadsavdelningar samt en administration och styrning. Även om vi sitter i olika avdelningar strävar vi efter att regelbundet arbeta över organisationsgränserna och ta hjälp av varandras erfarenheter och komptenser.

Att jobba på Hako innebär flera fördelar som bidrar till en positiv arbetsmiljö och anställdas välbefinnande. Företaget är fackligt anslutet, vilket ger trygghet och rättvisa för medarbetarna. Dessutom ges möjligheten att påverka och bidra med egna idéer.

Anställda belönas med personalrabatter, vilket kan ge ekonomiska fördelar. Hälsa prioriteras genom friskvårdsaktiviteter, friskvårdsbidrag och regelbundna hälsoundersökningar. Löneväxling erbjuds också, vilket kan ge skattefördelar och flexibilitet i löneutbetalningen.

Lediga jobb
Image 1

Joakim Klintestam
VD, Managing Director
Image 1

Jonas Tapper
Affärsområdeschef Eftermarknad
Image 1

Joachim Tidebom
Affärsområdeschef Städ
Image 1

Peter Guterstam
Affärsområdeschef Golf, Park & Mark
Image 1

Jenny Persson
HR
Image 1

Johan Heidenberg
Ekonomichef

HAKO GROUP & ÄGARSTRUKTUR

Hako Ground & Garden AB ägs av tyska Hako Group, som i sin tur är en del av Possehl (oms. 5,49 md euro 2022). Tillsammans är vi en del i en företagskoncern med över 13 000 medarbetare i 30 länder.

Hako är en internationellt ledande tillverkare och leverantör av professionella maskiner och utmärkta tjänster inom rengöring, kommunal och vattenstrålsteknik. Förutom företagets huvudanläggning i Bad Oldesloe nära Hamburg, har Hako-koncernen produktionsanläggningar i Tyskland, Polen och USA. Över 2 200 anställda över hela världen genererar en årlig försäljning på cirka 440 miljoner euro i mer än 60 länder.

Possehl beskriver sig som en effektiv företagsförvaltare med ett centralt uppdrag: att förvalta och vidareutveckla entreprenörsledda verksamheter inom diverse sektorer, inklusive städteknologi, specialdesignade byggmaskiner, däckteknologi och elektronik.