Rotorklippare som gått 36000 timmar

Service & underhåll är alltid A och O

House on the Rock mästerskapsgolfbana

House on the Rock Resort är en 27-håls mästerskapsgolfbana i Spring Green, Wisconsin i USA. Den är integrerad i dess omgivningar av böljande kullar och enorm grönska, vilket skapar en unik golfupplevelse. Resorten och golfbanan är också en del av en större Wisconsin-attraktion, som ligger 11 km bort. Anläggningen är komplett med logi, spaanläggning, restauranger och poolområden inomhus och utomhus. Det är verkligen ett resmål som passar hela familjen.

Gräsklipparen som aldrig slutar

På golfsidan har banchefen och hans team ansvar för över 50 hektar gräsyta och en mångsidig maskinflotta. Deras Toro Groundsmaster 580-D rotorklippare har använts i 29 år. Ja, du läste rätt - hela 29 år.

Under den tiden uppskattar banchefen att maskinen har arbetat nära 36 000 timmar. Med den typen av rutin har maskinen blivit en del av banans historia. Det har setts mer än de flesta, till och med längre än den långvariga banchefen Gibson.

Maskinen har en klippbredd på närmare 5 meter, vilket ger den den unika förmågan att täcka en enorm yta och i sin tur minska klipptiden. Den är för närvarande i normal användning och körs tre dagar i veckan men har använts i olika sammanhang genom åren. "Det finns mycket gräs, men det svalnar och tillväxten saktar ner, så där vi klippte varje dag på topp, klipper vi nu bara tre dagar i veckan med Groundsmaster 580-D," sa Gibson.

Toro 36000 timmar

Service och underhåll

Beroende på vilken av de tre banorna maskinerna arbetar på möter de olika utmaningar och de norra nio hålen är svårast att underhålla. "De ursprungliga nio hålen har inte mycket av en skillnader men de norra nio är väldigt smala och kuperade", säger Gibson. "580-D gör ett bra jobb med att klippa på båda, även på de snäva kurvorna där många andra enheter skulle skalpera gräset. Oavsett vilka behov som finns så är det den maskin man väljer när det kommer till tuff körning.

Att hålla koll på underhållet är en högsta prioritet för The House on the Rocks team eftersom de strävar efter att behålla sina maskiner så länge som möjligt. "Vi utför internt, rutinunderhåll var 100:e timme och rättvis motorservice och hydrauliskt underhåll var 500:e timme", säger Gibson.

"Det är en stor anledning till att gräsklipparen finns kvar så länge den har gjort det. Delar har såklart utbytts, men utan underhåll skulle den inte vara i samma imponerande form som den är i idag"

Servicecenter 020-250000

ATT TÄNKA SERVICE ÄR ATT TÄNKA HELHET!

När vi erbjuder service tänker vi att maskinen ska vara en del av en långsiktig och hållbar affärsrelation. En maskin ska leva länge. Service i rätt tid, hur maskinen används och hur vi minimerar driftstopp är viktiga frågor för oss. Vi har därför samlat allt kring användningen av era maskiner under ett koncept - Servicecenter! 

  • Rätt användning av en maskin gör att maskinen lever längre
  • Auktoriserade servicetekniker ser till att dina maskiner i trygga händer
  • Använd alltid originaldelar

Vill du få hjälp att se över era servicebehov - boka ett möte här.

Vi älskar snygga ytor och det tror vi att både du och dina kunder också gör! 

 

Läs även