Landeryds vackra golfanläggningar har förgyllts med röda maskiner.

Det var med stor glädje vi denna soliga vårdag i mars besökte Landeryd golfklubb för att göra den sista delleveransen av Toros karaktäristiska, omtyckta, röda maskiner. Den totala leveransen bestod av; fyra greenklippare, åtta singelgreenklippare, fem fairwayklippare, tre ruffklippare och tre arbetsfordon.

Landeryds anläggningar och kort historikLanderyds Golfklubb består av två kompletta anläggningar och erbjuder sina medlemmar tre natursköna golfbanor med olika karaktär. 1987 togs de första spadtagen och under 1988 var arbetet i gång över hela banan. Invigningen av den Södra Banan skedde 1991 och den Norra Banan 1999.

– Landeryd (Bogestad Gård) Norra och Södra banan. Dessa två banor hittar du på anläggningen Landeryd på Bogestad Gård strax utanför Linköping. Golfbanan ligger i ett område, som varit bebott från tidig bronsålder och de ”tackar inlandsisen och landhöjningen för den form naturen gett oss som förutsättningar att med små medel forma den del av naturen som vi skapat vår golfbana på”.

– Vesterby ligger i en naturskön miljö ca 2 mil från Linköping. Banan är utmanande med upphöjda och ondulerade greenområden. Här erbjuds även boende, konferens m m.

Vi på Hako Ground & Garden AB vill tacka klubbdirektör/VD Björn Sturehed, greenkeeperna Peter Isaksson och Kristoffer Pantzar för förtroendet och önskar stort lycka till med allt vårarbete ute på era golfbanor.