Slöinge Tennisklubb håller banorna rena med Hako!

Slöinge Tennisklubbs nya padelhall som fortfarande håller på att färdigställas

Intresset för banorna var redan från början stort och 2007 togs beslutet att bygga en egen tennishall. Hallen byggdes ideellt med hjälp av medlemmar och stod klar 2011. Men så kom tankarna om en padelbana. Som andra (!) padelbana i hela Halland gjorde man slag i saken och byggde en ny fin utomhusbana som stod klar 2015. Intresset blev stort redan från start och förra året stod även deras nya fina inomhuspadelbana redo för bruk. De två banorna inomhus har i princip varit fullbelagda konstant sedan dess.

På väg igenom samhället är det skyltat en liten lummig väg ner mot tennis- och padelbanorna. Framme vid parkeringen ser man en hel ”tennis- och padel-by” växa fram. Väl på plats är aktiviteten redan igång. Banorna är fulla av såväl ungdomar som tränar likaväl som pensionärerna som samlats för att spela. Både utomhusbanor och inomhusbanor är fullbelagda och de duktiga tränarna håller igång eleverna. En mer engagerad, trevlig och aktiv klubb får man leta efter. Framme vid klubblokalen träffar vi Joachim Bergqvist, klubbens ordförande. Han berättar med stort engagemang om klubbens verksamheter och visar oss stolt runt i lokalerna. När vi passerar klubbens 

”pluggzon” inser vi att de även fungerar lite som en fritidsgård för barn och ungdomar. Hit kan man komma och spela tennis, padel, pingis och träna på klubbens gym, men även se på film, plugga och spela spel.  Med hjälp av sponsorer och engagerade ledare driver de en klubb som även erbjuder och håller i kurser alla dagar i veckan förutom söndagar.

För Hans Valdemarsson, städsäljare på Hako och som själv är uppvuxen i Slöinge har Klubben alltid imponerat med sin kompetens och engagemang. ”- Många talar om klubbanda och eldsjälar men det Slöinge Tennisklubb lyckats med är verkligen utöver det vanliga och mycket mer än så. Det finns en tanke bakom allt som t.ex. att de låter medlemmarna spela till låga hyror istället för dyra banhyror och på så sätt alltid ha banorna uthyrda. Något att ta efter för att skapa liv och lust i en förening”

Underhåll av banorna är a och o

”För att kunna driva padelbanor med så här pass hög belastning krävs kontinuerlig städning och underhåll. Att göra banorna attraktiva för besökarna är otroligt viktigt. Banorna måste städas och gruset måste fördelas jämnt för att få bästa möjliga spel” säger Joachim Bergqvist som är ordförande i Slöinge Tennisklubb. 

JOACHIM BERGQVIST FRÅN SLÖINGE TENNISKLUBB TAR EN RUNDA MED SIN NYA HAKO SWEEPMASTER 500

Full aktivitet i nya padelhallen. Mellan banorna finns en det soffor och leksaker för barnen med en heltäckningsmatta som även den hålls ren och snygg med Hako Sweepmaster B500.

Jobbet att sopa sanden är ganska slitsamt och dammigt men kanske framförallt inte så kul. ”När vi hittade Hako Sweepmaster B500 hittade vi ett lättarbetat arbetssätt som både gör rent och sprider ut gruset jämnt”. Maskinen har en sopborste som i sitt högsta läge gör att den tar med den översta sanden och lämnar en jämn yta att spela på. Sanden samlas upp i en behållare som man sedan fördelar på de ytor där det behövs. Sweepmaster B500 jämnar även till och sopar ut högarna av sand, så man slipper ta till sopkvasten helt och hållet. 

-Men dammet då? Jo, i maskinen finns ett ordentligt panelfilter som gör att damm och smuts som t.ex. boll-ludd fångas upp och kan avlägsnas från banan. Många Padel anläggningar har ju dessutom även mattor i gångarna. Genom att sänka ner borsten ett snäpp kan man enkelt hålla rent även ytorna runt banorna, även cementgolvet för att få bort sanden mellan tårna.

”Det viktigaste är att hålla rent och snyggt på banorna utan damm och ludd, och att se till att det inte samlas sandhögar”, säger Joachim. Maskinen kommer till och med åt och gör rent hela vägen ut i kanterna och tar bort boll-ludd och smuts. Vi sopar banorna flera gånger i veckan med vår nya maskin, och på allmän ytorna runtomkring städar vi och tar bort allt grus med maskinen dagligen. På tio minuter har man sopat rent en bana så arbetet blir enkelt och lätt och vi sparar mycket tid! Tillsammans med Hako har vi hittat ett effektivt och bra sätt att rengöra både våra banor och ytorna runtomkring!

Vi satsar för fullt fortsätter Joachim, vi är i full gång med att bygga ut en konferensdel för att kunna ha sällskap upp till 50 personer här. Dessutom har vi planer på att bygga både ett utomhus-gym samt en bana med fotboll och basket för ungdomar.” Matcherna pågår för fullt och när vi lämnar lokalen möts vi av nästa gäng som bokat banorna. Det är så att man faktiskt själv blir sugen på att snöra på sig skorna och spela en match!

RENA OCH SNYGGA KANTER PÅ PADELBANAN MELLAN MATCHERNA. ATT STÄDA EN BANA MED HAKO SWEEPMASTER B500 ÄR YTTERST TIDSEFFEKTIVT OCH DAMM OCH SMUTS SAMLAS ENKELT UPP I MASKINENS FILTER. DESSUTOM HAR MASKINEN BATTERIDRIFT OCH DRIVER SJÄLV BORSTEN. FUNKAR LIKA BRA PÅ PADELBANAN, SOM YTORNA RUNTOMKRING INNE I HALLEN.

Hans Valdemarsson från Hako och Joachim Bergqvist från Slöinge Tennisklubb.