Städroboten är Höganäs kommuns framtida redskap

Höganäs kommun i nordvästra Skåne har ca 70.000 m2 ytor som ska städas.  50% utförs i egen regi och 50% utförs av entreprenörer. Det som ska städas och rengöras dagligen är bl a skolor, förskolor, LSS, äldreboenden, kontorslokaler, idrottshallar m.m.

Mila Ladan, tillsammans med några av kommunens robotförare och vår robotmaskin RoboScrub 20

Det är viktigt att städningen går att utföra på enklaste sätt med miljö-hälsoanpassande städmetoder säger Mila Ladan, städchef på Höganäs kommun. Bra redskap är en viktig del, samt att man kan använda alla tänkbara städmaskiner för att underlätta arbetet.

Vi jobbar ständigt med utvecklingen av våra städtjänster och där är vår största utmaning att följa upp och se hur ny teknik kan bidra till förbättringar. Personalens kompetens är vår absolut viktigaste resurs för vår verksamhet.

När både lokaler och kvalitetssystem förändras så förändras även villkoren för lokalvården. Digitalisering måste därför snabbt och flexibelt kunna anpassa sig till de nya tiderna och kundernas förändrade krav. Städroboten ska bidra till bra arbetsmiljö och mer effektiv städning. Den ska kunna ta över rengöringen av de tunga och monotona stora ytorna som är ett slitsamt arbete och behålla de jobb som kräver mer, samt ska underlätta lokalvårdarnas arbete och minska stress.

 

Att uppnå hög kvalitet med hjälp av städroboten innebär många fördelar. Vi minskar miljöbelastningen och förbättrar arbetsmiljön, samt att vi kan erbjuda en mer flexibel, effektiv och hållbar lokalvård med nöjda kunder i fokus. Ren miljö är viktigt för alla.

Lotta Bergman, distriktsansvarig på Hako i Skåne har varit ansvarig för att få vår nya robotskurmaskin RoboScrub 20 i drift på den fina och nyligen utbyggda Vikenskolan i Höganäs kommun.

Ledningen för städ med Mila Ladan i spetsen och det glada städgänget på Vikenskolan visar en stor stolthet i sitt arbete och har bara på några dagar tagit sig an deras nya kollega RoboScrub 20 med bravur" säger Lotta.  När man tar städning in i framtiden, med hjälpmedel som en robotskurmaskin, öppnar sig fler möjligheter att utveckla städarnas roll samt belysa och höja upp det viktiga arbete de gör i den kommunala verksamheten. Bra jobbat! Det har varit otroligt roligt att få samarbeta med alla robotförare för att få visa hur bra RoboScrub är.