Elektriska arbetsfordon

Ditt nästa arbetsfordon

  • Flexibla fordon som enkelt kan röra sig på ytor som inte är gjorda för vanlig biltrafik
  • Flera varumärken, modeller och konfigurationer som passar dig och dina behov
  • Bevisat effektiva även under vinterhalvåret med uppvärmd hytt och dubbdäck

Upptäck ett smartare sätt att snabbt röra personal eller varor i tätbebodda områden, industritomter, golfbanor eller varför inte campingplatsen? Smidig, enkla och framförallt säkra fordon som är lätta att underhålla är hemligheten varför den nya generationens arbetsfordon är så populära.

Club Car
Hako Ground & Garden är auktoriserad återförsäljare till Club Car i norden.

FASTIGHETSFÖRVALTNING

Ett arbetsfordon ger dig den smidighet som krävs för att du och din personal snabbt ska kunna röra er i områden som inte är anspassade för vanlig biltrafik.

SERVICE OCH TRANSPORT

Vare sig det gäller kommunal eller privat egendom, som parker, stadskärnor, golfbanor eller campingplatser är ett arbetsfordon ett tryggt och enkelt transportalternativ för hela personalstyrkan.

LAST MILE

Framtidens logistiklösningar är redan här! När hela logistikkedjan knyts ihop blir sista-milenfordonet ett än mer intressant begrepp där flexibilitet och hållbarhet står i fokus.

Innan du köper

Ladda ner vår guide på vad du ska tänka på innan du köper ett arbetsfordon eller transportfordon.

Upptäck Club Car Urban

Läs mer om våra omtyckta arbetsfordon från Club Car.

Rätt förutsättningar
Rätt leverantör
Välkommen till Hako

Efter 50 år av försäljning och service av maskiner vet vi att en fordons- eller maskinaffär är mer än bara ett inköp. Upptäck en serviceorganisation som täcker nästan hela landet och ger dig en personlig vägledning i alla frågor som du har. Ta kontakt idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och din verksamhet både inför och under ditt maskinägande.

Provkör! Upptäck en kostnadsfri maskindemo

Hos oss ser ingen kund lika. Därför känner vi oss tryggast i att du får prova maskinen i verkligen miljö. Vi får möjlighet att se så att allt fungerar som det är tänkt, och du får en maskin som redan från första dagen är anpassad efter din verksamhet. Win-Win!

Servicecenter med servicetekniker nära dig

Ditt Servicecenter finns representerat där du och din verksamhet finns. Slå en signal till Janne, Lukas, Daniel eller någon av våra andra 50 servicetekniker, så ser dom till att hjälpa dig direkt via telefon.

Reservdelar – snabbt och enkelt

Din reservdel är redan påväg! Hako Ground & Garden har byggt upp ett omfattande reservdelslager i Halmstad med tusentals olika original reservdelar. Vi jobbar dygnet runt för att säkerställa snabba leveranser för minskat stillestånd i din maskinpark. Kommer en beställning oss tillhanda innan kl. 15.00 en vardag, packas och skickas lagerförda delar iväg samma dag.

Utbildningar och maskinvisningar

Lär dig mer om din maskin eller träffa andra i branschen under våra kundevent. Besök gärna våra lokalkontor under maskinvisningsdagarna som vi har under året på flera av våra lokalkontor, eller kontakta oss för en utbildning eller maskindemo på plats hos dig!

Våra kunder

Personalkompatibel fordonspark

Så har Ingegerd Lyktberg resonerat kring utformandet av verksamhetens fordonspark.

Varianter

Club Car Urban

Räckvidd
200 km
Topphastighet
55 km/h
Lastkapacitet
>1000 kg
Flaklängd
2100 mm

Yamaha UMX

Topphastighet
31 km/h
Lastkapacitet
363 kg
Flaklängd
1046 mm

Kioti K9 (Diesel)

Lastkapacitet
500 kg
Topphastighet
40 km/h
Flakhydraulik
Ja

Frågor och svar

Ett arbetsfordon är en brett begrepp som är svår att defi niera. Du får tänka att ett arbetsfordon står för hög anpassningsförmåga och tillgänglighet för din personal. Arbetsfordon ska vara lätta att köra och underhålla.

I takt med att Sveriges tätorter tar fram nya strategier för hur framtidens hållbara städer ska se ut. Med miljözoner, bussfiler (och i framtiden kanske helt bilfria miljöer) behövs ett fordon som kan säkerställa hög servicenivå och kvalitet i dina kundärenden – här kommer det elektriska arbetsfordonet in och löser problemet!

Läs mer om vad du ska tänka på innan du köper ett arbetsfordon eller transportfordon i vår köpguide!

Ett arbetsfordon har ett brett användningsområde inom förvaltning, service och last-mile i både off entlig och privat sektor. Vi brukar säga att de passar speciellt bra till organisationer som vill ha nära kontakt med sina kunder i tätorten eller som behöver ett fl exibelt arbetsfordon som fungerar för hela personalstyrkan.

Även campingplatser eller hotell- och restaurangverksamhet kan använda fordonet som servicefordon.

Industrier med större anläggningsområden kan snabbt se en tidsbesparing när transport av personal, varor eller verktyg gör arbetsplatsen logistiskt enklare.

Läs mer om vad du ska tänka på innan du köper ett arbetsfordon eller transportfordon i vår köpguide!

Stadsbilden i Sverige håller på att förändras. Urbanisering har lett till att nya strategier måste tas fram för att tätorten ska fortsätta att utvecklas på ett hållbart sätt. Därför ser vi idag en trend där fl er kommuner gör stora satsningar i fossilfri, enkel, och smidig service nära kunden.

Ett arbetsfordon kan lätt konfi gureras efter dina önskemål. Flak, uppvärmd hytt, gallerbur, skåp etc. Det gör att din investering kan bli fl exibel, leva längre och får ett högre andrahandsvärde. Fordonen kan smidigt framföras i gångfart och har ofta en förarmiljö som ger ett oöverträffl igt synfält kring bilen – perfekt när du behöver ta extra hänsyn till omgivning exempelvis på en gågata eller gångfartsområde.

Läs mer om vad du ska tänka på innan du köper ett arbetsfordon eller transportfordon i vår köpguide!

Väljer du ett elektriskt arbetsfordon kanske du ställer dig frågan hur du håller fordonet i bästa skick för en kostnadseffektiv investering och lång livslängd. Svaret är att du kommer att bli positivt överraskad över hur lite service som behövs för ett elektrisk arbetsfordon. Att arbeta med elektriska arbetsfordon kräver specialkompetens. Vissa lättare serviceärenden kan du dock göra utan specialkompentens inom elektriska fordon.

Det är dock en viktig del av valet att det finns en tydlig serviceenhet hos leverantören som både kan hantera reservdelar med snabba ledtider, samt eget servicecenter som garanterar minimal verkstadstid för din fordonspark. Leta efter en leverantör med en rikstäckande organisation av service och reparation av eldrivna arbetsfordon för ett erhålla ett högre andrahandsvärde på era fordon. Det kan vara bra att ha en kontakt i närheten av orten där du befinner dig som kan hjälpa dig i både små och stora serviceärenden.

Läs mer om vad du ska tänka på innan du köper ett arbetsfordon eller transportfordon i vår köpguide!

En stor fördel för både kommunala och privata organisationer är att ett arbetsfordon i många fall endast kräver mopedkörkort för att framföras på allmän väg.

Resultatet blir en fordonspark som kan användas av en bredare grupp medarbetare. Exakta föreskrifter om hur ett arbetsfordon får framföras finns att läsa i Trafikförordningen.

Läs mer om vad du ska tänka på innan du köper ett arbetsfordon eller transportfordon i vår köpguide!