Vill du snöröja större områden och i stadsmiljöer rekommenderar vi Hakos redskapsbärare. För en enklare snölösning, överväg Toros snöslungor eller Ventracs redskapsbärare för större områden.

Vintern är här, och med den kommer den ständiga uppgiften att hantera snön. Men oroa dig inte, vi har den perfekta lösningen för varje behov!

På Hako Ground & Garden har vi en lång erfarenhet, lösningar och ett brett utbud för att hantera snön på bästa sätt.

Snöröjning är en viktig och nödvändig åtgärd för att skapa en säkrare miljö för människor och samhället som helhet.

Här är några skäl till varför snöröjning är viktigt:

 • Säkerhet: Snöröjning är avgörande för att säkerställa säkra väg- och gångförhållanden. Snö och is på vägarna kan leda till halka och olyckor, vilket i sin tur kan orsaka skador och till och med dödsfall.
 • Tillgänglighet: Snöröjning hjälper till att hålla vägar, trottoarer och allmänna platser tillgängliga. Det möjliggör smidig rörelse och transport, vilket är avgörande för människors vardagliga liv, arbete och ekonomi.
 • Ekonomi: Snöröjning är ekonomiskt viktigt. Om vägarna är blockerade av snö och is kan det påverka företagens verksamhet och leda till förlorade inkomster. Dessutom kan höga underhållskostnader uppstå om snön inte röjs i tid och leder till skador på fordon, vägar och infrastruktur.
 • Miljö: Snöröjning kan också vara viktigt för miljön. Om snö och is inte avlägsnas från vägarna kan det leda till förorening av dagvatten och vattendrag när snön smälter och blandas med salt och föroreningar från vägarna.

Hako Citymaster – plogar och sandar!

Hakos mångsidiga och bekväma gatusopmaskiner/redskapsbärare är smidiga, midjestyrning och utrustade med fyrhjulsdrift och kan utrustas efter varje årstid och arbetsuppgift. En vinterutrustad redskapsbärare plogar, sandar och lämnar snöfria gator, gångvägar och trottoarer efter sig. Självklart utrustad med en miljövänlig, energisnål Steg 5-motor samt PM 2,5 och PM 10-godkänt filter för lägsta möjliga utsläpp. I år kan vi även erbjuda nya, helelektriska redskapsbäraren Hako 1650ZE!

Vilken Hako passar bäst för era arbetsuppgifter? Boka in en demo på era ytor!

Hako Citymaster – sopsaltning ger halkfria gång- och cykelbanor!

Att bara salta fungerar inte när det är för kallt. Det är mängden snö samt temperaturen ute som avgör vilken åtgärd som är bäst för att göra gatorna framkomliga. Sopsaltning innebär som namnet antyder att snön sopas bort innan saltlake läggs på. Man sopar först bort snön med en frontmonterad sopvals och sprutar sedan saltlakelösning på den nysopade ytan.

Nyfiken? Kontakta våra experter.

Kompakttraktor för alla vinteruppgifter!

Kiotis smidiga och lätthanterad hydrostatdrivna traktor med fyrhjulsdrift är utrustad bekväm hytt med värme och AC som passar utmärkt för fastighetsskötare, kyrkogårdsförvaltare och entreprenörer mfl.

 • Rymlig och bekväm hytt med värme
 • 4-hjulsdriven och hög  markfrigång
 • Frontlastare och frontlyft samt 3-punktslyft bak för smidigt byte av olika redskap

Läs mer här och boka demo.

 

Ventrac – slungar bort snön!

Ventracs mångsidiga, kraftfulla redskapsbärare är smidiga, midjestyrda och utrustade med fyrhjulsdrift samt ett praktiskt pendlande chassi för att ge den stabilitet och kontroll du behöver för vinterarbetet. Välj mellan flera olika aggregat för snöröjning såsom plog, snölunga, snöborste m m.

Vilken snöröjningsutrustning behöver ni på era ytor? Boka in en demo och prova!

Missa inte vår pågående Vinterkampanj! Läs mer här och boka demo.

Is, skare eller lössnö!

Toros kraftfulla och effektiva 1- och 2-stegs snöslungor röjer enkelt bort snön oavsett underlag och snödjup. Vilken slungar passar er bäst? Välj ur Toros breda sortiment.

 

 

En maskin från oss – en trygg affär för dig

 • Vi har många års erfarenhet av skötsel av olika typer av ytor.
 • Vi har ett brett sortiment för både proffs- och konsumentanvändare.
 • Våra maskiner är driftsäkra och pålitliga.
 • Vi erbjuder olika typer av finansiering och funktionslösningar.
 • Vi ser alltid till att ni har rätt maskin för rätt uppgift.
 • Vår servicepersonal finns alltid nära till hands.
 • Reservdelar beställs enkelt från vårt stora reservdelslager och levereras snabbt.

Vill du veta mer om oss - hör av dig så berättar vi mer!

 

Läs även