"Vi är väldigt stolta över vårt medarrangemang till Volvo Car Scandinavian Mixed 2023"

Johan Hagenfeldt, VD Ullna Golf & Country Club

Ullna Golf & Country Club, som är designad av den svenske idrottshjälten Sven Tumba, grundades 1981 och är belägen alldeles intill Ullnasjön 20 minuter norr om Stockholm. Anläggningen erbjuder den perfekta balansen mellan mjuka undulerande kullar och ständigt närvarande vattenhinder –en blandning av Tumbas ursprungliga design och renoveringen som genomfördes tillsammans med Jack Nicklaus i juni 2013. 

Internationella golfbana

Nya Ullna har de senaste åren stadigt klättrat uppåt både på nationella och internationella rankinglistor. Enligt Golf Digest är den "strategisk, vacker och framför allt rolig" samt så håller spelytorna den högsta kvalitén av alla banor i Sverige. Förra året stod Ullna som medarrangör för den stora prestigetävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed.

Det var inte första gången golfvärldens största namn beträdde denna fantastiska arenans fairways. Annika Sörenstam vann HP Open på Ladies European Tour 2004 och Tiger Woods spelade banan som en del av lagtävlingen på SAS Invitational mellan 1998–2001. Den var också värd för 1988 års Eisenhower Trophy.

Underhåll inför tävlingsstart

För att kunna preparera en golfbana både före och under en så pass prestigefull tävling behöver man mycket resurser i form av personal, maskiner och transportfordon.

- Det kräver planering och bred kompetens på banskötarna och en maskinpark som lever upp till alla de höga kraven en tävling som Volvo Car Scandinavian Mixed ställer, säger Craig Broksch -  Course Manager på Ullna GK.

Efter ett långt och nära samarbete med Ullna GK och oss på Hako Ground & Garden skräddarsydde vi tillsammans en maskinmix för att klara av underhållet både inför, under och efter tävlingen.

Erfaren och kompetent personal

Inför den här typen av stora, prestigefyllda tävlingar krävs det framförallt mycket planering, erfaren och kompetent personal som både kan och känner golfbanan väl. 

Både antalet banarbetare och bredden på maskinparken blir mycket stort och då är det viktigt att man utarbetar en detaljerad plan över vem som ska göras vad ute på banan.

Bredden på maskinparken säkerställer spelkvaliteten!

Ullna Golf & Country Club har idag en bred maskinpark som är anpassad för olika typer av underhåll och årstider. Detta genererar och säkerställer att banan kan hålla den höga spelkvalitet som våra medlemmar och gästande spelare ställer. Vi ser kontinuerligt över vilka maskiner som behövs,  hur länge man beräknar att dom ska användas och när de ska bytas ut. 

 - Vår utbytesplan sträcker sig flera år framåt vilket är viktigt för att maskinparken alltid ska vara i så bra skick som möjligt, säger Course Manager Craig Broksch

Ett urval av maskinerna som används idag på Ullna Golf & Country Club:

Översyn av maskinparken är ett måste

Att se över våra maskiner varje dag är en självklarhet, speciellt inför för stora tävlingar. I vår egna verkstad sköter mekanikerna om allting med underhåll och daglig service för att säkerställer driften och minimerar driftstopp - förklarar Craig. 

Samarbete internt och externt

Det är under en tävling som denna som alla verkligen tar fram sitt yttersta för att prestera så bra som möjligt. ”Tillsammans är vi starka” är ett uttryck som verkligen kom till sin rätt och sällan har arbetslaget varit mera sammansvetsat än det var under denna tävlingen, säger Craig.

Så blir du en expert på välskötta golfbanor

Se hela vårt proffssortiment av greenklippare, cylinderklipppare, rotorklipppare, bevattning, bunkerkrattor och transportfordon och mycket mer! 

Vill du ha tips och råd om vad som passar er - kontakta våra specialister för rådgivning kring hur du kan göra din golfbana till exeptionellt bra.

Vi hjälper er att få snygga, välskötta golfbanor som både du och dina spelare uppskattar! 

 

Läs även