"Det finns inga alternativ på marknaden än just en Toro-gräsklippare"

–Steve Strand, Verkstadsansvarig, Stora Tuna Kyrka.

På en kyrkogård är arbetsuppgifterna många och förutsättningarna olika beroende på årstid och vilken typ av ytor som ska underhållas. Vi på Hako Ground & Garden har lång erfarenhet och ett brett utbud av maskiner och lösningar som klarar de behov och krav som ni ställer på er maskinpark.

Att vara avtalsleverantör

Som avtalsleverantör till Svenska Kyrkan finns vi alltid nära till hands när ni har frågor och funderingar. Tveka inte att ringa och bolla med oss så att ni får rätt maskiner för de ytorna som ska bearbetas. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett härligt samarbeta med er. Som avtalsleverantör till Svenska Kyrkan är ni alltid prioriterade och vi finns alltid nära till hands för er. Ni hittar du oss i året Inköpskatalog.

Passa på och boka in ett möte eller en demo – vi kommer gärna ut till er så att ni kan provköra våra maskiner på era egna ytor.

TORO PROLINE H600
TORO PROLINE H600 en smidig och kompakt gräsklippare med direktuppsamling,

Ta de första stegen mot en fossilfri församling

Funderar ni att börjat jobba med klimatutmaningen för ett bättre klimatet än? Om mindre än tio år ska Svenska kyrkan vara klimatneutral med målet en fossilfri, klimatneutral kyrka år 2030. Välj fossilfritt bränsle till era maskiner och välj batteridrivna verktyg och välj batteridrivna verktyg och hyr istället för att köpa.

Ta hjälp av våra experter på Hako Ground & Garden för att nå era mål. Vi har kunskapen, fossilfria maskiner för grönyteskötsel, arbetsfordon, batteriprodukter och andra maskintyper.

Eldrivna arbetsfordon – körglädje utan buller.

Club Cars eldrivna arbetsfordon är bekväma, robusta och erbjuder en riktig  ”bilkänsla” samt körglädje utan buller. Club Cars elbilar är krocktestade och ger en trygg, rymlig och säker förarmiljö. Fordonen är 100% eldrivna och har en räckvidd på 40-200 km per laddning. Välj mellan kort eller långt chassi och sedan finns det många konfigurationsmöjligheter och variation av utrustning bl a; flak, skåp, gallersidor, DeLuxe-hytt o s v.
Toro PL-600

Toro ProLine H600 är en smidig och kompakt gräsklippare

Toro ProLine H600-rotorklippare är en smidig och kompakt gräsklippare med direktuppsamling, som har en klippbredd på 113 cm och en vändcirkel på 640 mm så att du enkelt kan ta dig till och runt i trånga utrymmen. Tack vare klippdäckets höga kapacitet, den rymliga uppsamlaren på 700 liter och den automatiska gräsfördelningsfunktionen får du jobbet gjort på ett effektivt sätt.
Toro GM 3000 rotorklippare. En smidig maskin för trånga ytor.

”Det finns inga alternativ på marknaden än just en Toro-gräsklippare för professionell gräsklippning” påpekar Steve Strand.

–Steve Strand, Verkstadsansvarig, Stora Tuna Kyrka.

Arbetsmiljön på en kyrkogård

De flesta av oss har någon som gått vidare och som vi då och då besöker på en kyrkogård runt om i Sverige. Det är viktigt för oss att en kyrkogård är både välvårdad och lugn. Och det är också både en utmaning och en naturlig del i arbetet på ett svenskt pastorat. ”Både den fast anställda personalen och säsongspersonalen har bra koll på sånt här,” säger Steve och berättar om både den vördnadsplanering som ingår i arbetsledarens roll i verksamheten och personalens höga servicegrad.

Här kommer också elrevolutionen inom grönvårdskötsel in. Att arbeta med tysta eldrivna maskiner har kanske fler fördelar på en kyrkogård än någon annan del i samhället. ”Just nu har vi kommit igång att byta ut många av våra småmaskiner såsom lövblåsar, trimsaxar, trimmer och sånt till eldrivna varianter, och vi har inte stött på några problem i den resan.” Även ett nytt eldrivet arbetsfordon har blivit del av fordonsparken under det senaste året.

En tyst lösning!

Idag väljer allt fler att komplettera sin maskinpark med robotgräsklippare. Passar utmärkt för klippning både på stora grönytor och i områden där man inte vill störa, som t ex i minneslundar eller runt begravningskapell. Klipper lika bra dag- som nattetid.

Batteridriven gräsklippare.

I Toros nya serie av batteridrivna produkter hittar du bl a denna populära klippare som enkelt tar sig fram mellan gravstenar och grusgångar. Smidig hjälpreda för trånga utrymmen eller som "puts"-klippare för större grönytor.

Smidiga traktorer

Kiotis omtyckta traktorer är lättkörda och tar sig smidigt fram. De kan utrustas med snöblad, sandspridare, klippdäck, hytt, lövuppsamlare eller vagn Allt anpassat efter årstid eller arbetsuppgift.

En maskin för alla årstider

Hakos pålitliga redskapsbärare sopar, klipper, plogar, sandar och samlar upp. Populär maskin som hjäper många kyrkor runt om i Sverige att hålla ytorna rena och snygga året runt.

Så blir du ett proffs på snygga ytor

Ta kontakt redan idag – för företag kan vi komma ut till er för en maskindemo i verklig miljö! Upptäck själv vårt proffssortiment av gräsklippare, blåsar och uppsamlare, arbetsfordon, kompakttraktorer, redskapsbärare och mycket mer! 

Är du osäker på vad som passar dig så kan du kontakta våra specialister för att snabbt och enkelt få en kostnadsfri rådgivning kring hur du kan göra dina offentliga eller kommersiella ytor proffsigt snygga! 

Vi älskar snygga ytor och det tror vi att både du och dina kunder också gör! 

 

Läs även