Är det här Sveriges mest centrala golfbana? 

En mer central golfbana får man leta efter. Örebro City Golf & CC erbjuder en toppmodern golfbana med stadens centrum som närmaste granne.

Här möts man av en välskött golfklubb med ett stort omhändertagande av både medlemmarna och själva banan. Örebro City Golf & CC och Gustavsviksbanan är en 18-hålsbana i parkmiljö med skiftande karaktär. Första nio hålen är flacka med flera strategiskt placerade och spektakulära vattenhinder. Sista nio hålen är mer kuperade och innehåller fyra skogshål. Örebro City Golf & CC är en klubb som består av två anläggningar med två 18-hålsbanor med varierande karaktär och en 9-håls korthålsbana.

Gustavsvik ligger i Örebros södra stadsdelar och Mosjö ligger ca 15 min söder om Örebro. Anläggningarna har mycket bra träningsmöjligheter med driving range, putt och chip greener och ett övningsfält för att vässa pitcharna.

En nöjd VD på Örebro City golfklubb ser ut så här.
En nöjd VD, Jonny Lindström på Örebro City Golf & CC ser ljust på framtiden.

"Ett samarbete med en leverantör som kan erbjuda rätt kompetens är viktigare än maskinerna"

– Jonny Lindström, VD Örebro City Golf & CC

Hur håller man banan och klubben i bästa form?  

Vi har två banor i klubben - säger Jonny Lindströ, VD i Örebro City Golf & CC, en i Centrala Örebro, Gustavsviksbanan och en straxt utanför Örebro Mosjöbanan. Det ger våra medlemmar två helt olika alternativ att spela golf på. En central bana i parkmiljö med skiftande karaktär och Mosjö som är en längre och mycket mer öppen bana. Många av medlemmarna väljer Gustavsviksbanan, kanske för att den ligger mer centralt men också för att banan är i mycket bra skick. Vi har gjort ett bra underhåll inför säsongen och fått till banan och grenerna i toppskick. Och ovan på det fått två nya hål klara efter en ombyggnad förra året. 

Vår utveckling stannar aldrig

Det är ett konstant arbete med att utveckla och underhålla en golfbana och en golfklubb för att göra den attraktiv över tid. Idag har vi två 18-hålsbanor och en 9-håls korthålsbana att underhålla. Till det kommer våra fastigheter, vår inomhushall som fått ett riktigt lyft med teknisk utrustning och golfsimulatorer.

Allt detta kräver underhåll, en bana i bra skick gör ju att fler vill komma hit och framförallt tillbaka. Här gör våra greenkeepers och all vår personal ett stort jobb för oss. Sen är samarbetet med en leverantör som Hako Ground & Garden viktigt. Dels för leveranser av kvalitetsmaskiner för underhåll av våra banor men också för det viktiga kompetensutbytet vi kan få för bästa banskötsel.

Vatten är guld värt och jakten på den perfekta golfbanan är konstant

För att leva upp till kraven på den perfekta spelkvaliteten är det många delar som måste fungera. Vattenfrågan är superviktig för oss framöver, säger Jonny. Att ta vara på allt vatten som vi bara kan blir otroligt viktigt och vi kommer därför inom kort skapa ytterligare en damm på banan. Till det måste bevattningssystemet vara effektivt och med rätt antal spridare kan vi spara på en hel del vatten.

 

 

En golfbana med stor variation

Ena stunden lirar man golf med stadens centrum som publik, för att i nästa stund spela några hål med en skön skogskänsla. På hål 12, 13 och 14 tror man knappt att det är sant att det bara är 10 minuter till Örebros centrum.

Man förstår att många vill spela här och det är ofta fullbokat. Vi släpper ca 50 talet tider inför helgerna för att öppna upp möjligheterna för fler och framförallt till spontanspel - säger Jonny Lindström, VD på Örebro City Golf & CC. 

På hål 14 erbjuder man också en fantastik utsikt över hela Örebro stad.

DIPLOM FÖR MER JÄMSTÄLLD GOLF

För en tid sedan inledde klubbledningen, styrelsen, några av klubbens medarbetare och tränare ett utvecklingsarbete i Svenska Golfförbundets projekt Vision 50/50, med syfte att arbetet skulle få fäste och bli en integrerad del av klubbens övergripande utvecklingsarbete. Örebro City Golf & CC mottog diplom för genomförd  utbildning i utvecklingsarbetet mot en mer jämställd golf.  Jämställdhetsarbetet ska genomsyra hela klubben, där en viktig del är att behålla och rekrytera kvinnor i alla åldrar. Idag är 27% av klubbens medlemmar kvinnor.

Hur arbetar ni vidare med det?

Det är helt integrerat i allt vi gör från styrelsen och ner i alla led.  Sen fortsätter vi att utveckla vårt erbjudande kring att spela golf hos alla målgrupper, både kvinnor, ungdomar och män. Enligt Svenska Golfförbundet är av 100 spelare  är 74 män 26 kvinnor som spelar golf.

NÄR SAMARBETET ÄR SOM VIKTIGAST

Att underhålla en golfbana är viktigt men valet av leverantör kan vara avgörande!

Att välja rätt leverantörer är så klart viktigt för oss och framförallt att det blir rätt leverantör. Där är kunskapen om vad vi vill uppnå kanske viktigare än själva maskinparken, om du förstår vad jag menar säger Jonny.
Sen blir man lite fångad när man väl valt en leverantör och man vill ju inte leva rövare med ett ihopplock av olika leverantörer och maskintyper, det blir inte bra för någon av oss.

Kvaliteten på maskinparken och service upplägg blir ännu viktigare i takt med att maskinerna blir mer och mer avancerade där vi i framtiden kanske inte kan serva våra maskiner själva. Så sammantaget blir kunskapen hos leverantören, kvaliteten på maskinerna och den totala ekonomi det som avgör vilket samarbete vi antar.

Kombinationen av en snygg välskött golfbana, vatten och bostäder ger ett skönt och spännande intryck.

Planering av framtiden är viktigt

Vi måste hela tiden arbeta med vidareutveckling av banan och klubben, det är ett arbete som är konstant för att skapa ett attraktivt erbjudande för medlemmar och golfspelare. Förra året installerade vi två range robotar som plockar bollar på driving rangen, vilket fungerar mycket bra. Nästa steg är att se över möjligheterna med klippning av ruff och fairway med robotar. Sen är elfrågan högaktuell och vi ser över möjligheterna med solpaneler för att få ner elkostnaderna.

Maskinparken som vi har för banskötsel är en viktig del för oss, och i takt med att maskinerna blir mer och mer avancerade och står för en stor kostnad så kanske det blir en framtid där vi hyr hela maskinparken inklusive service och reservdelar.

Men som sagt, en spännande framtid med många utmaningar och ett bra samarbete så blir det toppen - avslutar Jonny.

Med en Ventrac 4520 får man en maskin som klarar många olika moment på banan.
En TORO REELMASTER 3575-D. 3-hjulsdriven fairwayklippare på Gustavsviksbanan
Tänk att få sänka en HIO här:)

SÅ BLIR DU ETT PROFFS PÅ VÄLSKÖTTA GOLFBANOR

Upptäck själv vårt proffssortiment av greenklipparecylinderklipppare, rotorklippparebevattningbunkerkrattor och mycket mer! 

Är du osäker på vad som passar dig så kan du kontakta våra specialister för att snabbt och enkelt få en kostnadsfri rådgivning kring hur du kan göra din golfbana exeptionellt bra.

Vi älskar snygga golfbanor och det tror vi att både du och dina spelare också gör! 

 

Läs även