Så håller du ditt logistikcenter rent med en städmaskin

Stora ytor är speciella!

Att städa golvet i ditt lager eller logistikcenter kan vara utmanande och krävande då det oftast handlar om stora ytor. Speciellt när du måste förlita dig på traditionell städutrustning som moppar och borstar.
Detta gör att jobbet tar längre tid än det behöver, vilket slösar tid och kostar pengar. Med rätt verktyg kan rengöringen vara mycket snabbare, effektivare och säkrare – speciellt om man använder en golvskurmaskin.

Varför är det viktigt med ett rent logistikcenter?

Det är viktigt att ha ett effektivt logistikcenter eftersom renhållning och säkerhet är några av de viktigaste aspekterna i ett lager. Damm och smuts kan skapa en miljö som inte är säker för anställda eller operatörer, vilket kan leda till olyckor. En städmaskin hjälper till att minska detta eftersom den effektivt kommer att kunna rengöra golven i ett lager eller logistikcenter.

Vad ska man tänka på när man planerar städning i ett stort lager?

Vid planering för städning av stora lager är det viktigt att ta hänsyn till säkerhet och hygien för både anställda och operatörer. Damm och smuts kan bäras på skor som kan flyttas runt i lokalen eller orsaka skador på annat sätt. Därför bör sopning ske så ofta som möjligt runt varje område där människor arbetar. Hakos industri sopskurmaskiner är ett utmärkt alternativ eftersom de låter dig sopa upp damm och smuts snabbt och effektivt och samtidigt skura golvet.

När du använder en sopskurmaskin rekommenderas att du:

1) Plockar upp stora föremål först

2) Kör maskinen i de mest dammiga ytorna först

3) Kör sedan övriga ytor som används mindre

Att planerar hur man bäst städar logistikcentra gör det mer effektivt totalt sett. Sen är en sopskurmaskin verkligen idealisk för kontinuerlig användning och kräver mycket mindre arbetskraft vilket är något som alla företag vill hitta, mer effektivitet i sin dagliga verksamhet

Skurmaskiner tar bort fläckar snabbt och effektivt samtidigt som de ökar produktiviteten genom minskade stillestånd. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som passar era specifika driftskrav, oavsett om det är snabbt dagligt underhåll eller mer komplicerade långsiktiga alternativ. Vi erbjuder olika typer av maskiner för professionell rengöring.

 

Hålla logistikcentret rent: Steg för steg

  • Välj en golvskurmaskin som är lämplig för den typ av anläggning du har.
  • Gör rutinmässigt tillsyn på städmaskinerna och se till att de är i gott skick.
  • Håll reda på hur mycket tid varje maskin används per dag, vecka eller månad och byt ut dem vid behov.
  • Plocka upp eventuellt skräp runt golvet så att det inte finns något löst material som fastnar i maskinerna.
  • Grovrengör golv innan du använder en skurmaskin genom att sopa eller dammsuga först för att ta bort smuts och damm som kan fästa vid ytor istället för att avlägsnas med vatten från golvskurmaskinen.
  • Följ alla säkerhetsinstruktioner som medföljer handboken för maskinen.

SÅ BLIR DU ETT PROFFS PÅ SNYGGA YTOR

Ta kontakt redan idag – för företag kan vi komma ut till er för en maskindemo i verklig miljö! Upptäck själv vårt proffssortiment av SkurmaskinerSopmaskiner, DammsugareMattvättmaskinerRobotstäd och mycket mer!

Är du osäker på vad som passar dig så kan du kontakta våra specialister för att snabbt och enkelt få en kostnadsfri rådgivning kring hur du kan göra dina offentliga eller kommersiella ytor proffsigt snygga!

Vi älskar snygga ytor och det tror vi att både du och dina kunder också gör!

 

Läs även