Snyggt jobbat - Hans!

"Det är kul med alla människor på jobbet"

– Hans, Distriktschef

Våran Putte har mest erfarenhet på företaget av alla! 

Vilken företagsresa våran “Putte” har gjort på Hako Ground & Garden. Hans Valdermarsson började på Hako redan 1985 direkt efter lumpen och fick fast anställning 1987.
Det blir 37 års erfarenhet i samma företag. Starten var på verkstaden där vi monterade Hakomatic B43, storsäljare på den tiden, finns fortfarande kvar i vissa städrum(!). Sen efter lumpen blev det reservdelsavdelningen, vidare till IT ansvarig och sen 2016 säljare för Hako städmaskiner på Halland och Göteborg. Man undrar redan vad nästa roll blir för Hans på Hako. 

När jag började hette vi Svenska Maskin Hako och hade lokaler i Getinge. Vi var ca 10-12 personer totalt och då arbetade vi mer med olika återförsäljare ute i landet - berättar Hans.

 

Så himla länge på samma företag 

Om man är så länge på samma företag måste det vara något speciellt. Det är speciellt på Hako Ground & Garden - säger Hans. Det finns en underbyggt Hako anda som det inte riktigt går att ta på, den bara finns där. Och kanske är det därför vår företagskultur och värdeord som lyhörda, affärsmässiga och genuina faller så väl in i vår vardag.

Sen är det väldigt kul med alla människor som medarbetare, kunder och leverantörer som man får träffa hela tiden. Att man måste gilla maskiner är en annan del. Vi har ju en daglig mission att vi ska lösa en viktig uppgift för kunden med en maskin från oss. 

Hans på Hako

"På den tiden kände man ju varenda kotte på företaget"

 

När datorerna gjorde entré

1989 började det komma in datorer i verksamheten och ingen kunde något om datorer. Vid ett tillfälle när vi hade utbildning sa datakonsulten – Ni behöver nån IT ansvarig på företaget. ”Det kan du ta Putte, för du är yngst i företaget” föreslog någon.

Det var en roligt stund under IT tiden att resa runt till alla kontor och hjälpa alla med ny datakunskap. På den tiden var GDPR på en helt annan nivå, jag fick hjälpa alla med att sätta lösenord deras datorer i företaget och jag kunde i princip alla lösenord. Jag drev vår IT avdelning från 1995 med egen ansvar fram till 2016 då jag gick över till försäljning. 

Hans på Hako

Det är en himla skillnad med alla olika möten 

Det roligast när nog när man kan överraska med ett resultat som är över förväntan för kunden.
Och att presentera vad Hako kan ge för våra uppdragsgivare, dels med själva maskinen som vi ofta får hjälpa kunden med att hitta rätt maskintyp, till att erbjuda vår kompetens på golvvård som faktiskt gör skillnad på kundens golvytor. 

Sen gillar jag att vara på fältet att träffa alla kunder och ett omväxlande jobb med att en dag besöka en kund på en flygplats med en flyghangar, till en förskola till att nästa dag besöka en industri. Och i alla lägen försöka lösa deras behov och problem det är verkligen stimulerande - Säger Hans. 

Hako 50 år

Hur ser det ut framåt - blir det 37 år till?

Att vara en del av Hako innebär att man måste vara förändringsbenägen för det händer saker hela tiden. Det är en konstant utveckling av företaget och produkterna, berättar Hans. Mycket tyder på utveckling mot robotisering och automatisering och en allmänt teknikutveckling. Digitaliseringen är en annan del som man måste vara en del av. Men man får inte glömma människornas insats i städningen, den kommer alltid att finnas där 

Jag älskar robotar och teknik men man får inte glömma människors insats i städningen, den kommer alltid BEHÖVAS – Avslutar Hans 

 

SÅ BLIR DU ETT PROFFS PÅ SNYGGA YTOR

Ta kontakt redan idag – för företag kan vi komma ut till er för en maskindemo i verklig miljö! Upptäck själv vårt proffssortiment av SkurmaskinerSopmaskiner, DammsugareMattvättmaskinerRobotstäd och mycket mer!

Är du osäker på vad som passar dig så kan du kontakta våra specialister för att snabbt och enkelt få en kostnadsfri rådgivning kring hur du kan göra dina offentliga eller kommersiella ytor proffsigt snygga!

Vi älskar snygga ytor och det tror vi att både du och dina kunder också gör!

 

Läs även