Man vill inte ha bolludd på banan!

"Det blir dyrare att städa sällan än att göra det ofta och enligt plan"

– Frej Johnson, klubbchef i Spårvägens Tennisklubb

Man vill inte ha en tussig tennisbana full med bolludd när man lirar!

På Spårvägens tennisklubbs hemsida står det – Vi är Stockholms trevligaste tennisklubb. Det måste stämma för det var väldigt trevligt. Vi fick ett fint bemötande och en trevlig visning av lokalerna vid vårt besök. Klubben har 800 medlemmar och 4 tennisbanor och man undrar snabbt hur det går ihop. Vi får klämma ihop oss och planering blir väldigt viktigt. Det gäller allt från den dagliga träningen till ungdomsverksamheten och att efter klockan tre så är alla banor fullbelagda ända in sent på kvällen - berättar Frej Johnson som är klubbchef i tennisklubben.

Bolludd Spånga Tennisklubb

Städning är som att spela match

Att spela en tennismatch och spela för seger kräver träning och planering. Och planering gäller inte minst städning och underhåll av såväl våra banor som i hela vår lokal. Det är otroligt viktigt för alla våra medlemmar i klubben och vi vill verkligen skapa en trevlig miljö. Städning kan ibland upplevas vara lågt prioriterat men gör man det efter en rutin så blir det enklare. Man får dessutom en bättre miljö för alla om man håller dammet nere dvs minimerar risken för att små dammpartiklar som far runt i lokalen. Vi har ett schema som vi följer med sopning av alla våra banor fyra dagar i veckan och skurning av banorna en dag veckan. Och det måste ske mitt på dagen när det är lite lugnare.

Spånga Tennisklubb

"Man blir så nöjd när man känner att man gjort något bra och när det blir så himla fint"

–  Bosse Zackrisson i städgänget

I klubben har man Bosse, Curre och Leffe 

Är man en ideell förening måste man hitta smarta lösningar för allt. Och det är inte självklart att man alltid kan ta in extern hjälp för exempelvis städning och som också kan vara kostsam för klubben. I Spårvägens tennisklubb har man hittat en bra lösning för underhåll av tennisbanorna. Lösningen är gubbgänget med Bosse, Curre och Leffe i spetsen. Gubbarna ses nästan varje dag och spelar först tennis tillsammans, fikar och städar efteråt. Det blir lite av ett gubbdagis. Vi är ett gäng på 5-6 gubbar som kommer och vi spelar tennis och har det trevligt tillsammans säger Curt. 

Gänget som har full koll på alla banor berättar om allt från konstiga fläckar som dyker på banan till spår efter bänkar och annat. Gubbarna gör verkligen allt för att det ska vara rent och snyggt och är det några som har full koll på ytorna på banorna så är det gubbgänget. 

Spånga Curre

Vi tar god tid på oss

Vi tar god tid på oss och räknar med tre timmars städning per bana så att det blir ordentligt. Först sopar vi sedan kör vi med skurmaskinen sedan får det torka en stund. Banan måste få torka ordentligt innan man kan springa på banan men sen är det bara att spela igen - berättar Leif.  Det blir ett bättre inomhusklimat med en planerad städning. Med skurmaskinens som hjälp minimerar vi att finkornigt damm far runt i luften, något som man kanske inte tänker på men som finns där. Allt damm påverkar hela lokalen och ända in i fläktsystemet. Det kan bli dyrt att städa för sällan.

Spånga Tennis

"Helt rätt med begagnade städmaskiner för oss"

– Frej Johnson, Klubbchef på Spårvägens Tennisklubb

Hako och Spårvägen tennisklubb

Samarbetet mellan Hako ground & Garden och tennisklubben har pågått i över 10 år och man har bytt ut städmaskinerna efter hand och alltid hittat den bästa lösningen för tillfället.
Vi har en bra dialog hela tiden och vi är supernöjda att Hako snabbt kan hitta lösningar som är både ekonomiskt och funktionellt bra för klubben. Det blir lite av en annorlunda lösning för oss som en ideell förening, vi är jättenöjda säger Frej Johnson – Klubbchef. Det är helt rätt för oss med begagnade maskiner i klubben tillägger Frej. 

Maskinerna som löser uppgiften

På Tennisklubben i Johanneshov har man två maskiner från Hako för att lösa golvvården. En Hako Sweepmaster 650, en batteridriven sopmaskin som sopar upp alla lösa partiklar som skräp men framförallt allt bolludd som kommer från bollarna. Och en Hako Scrubmaster B45, en batteridriven skurmaskin som skurar rent banorna.  
 
En ren och snygg tennisbana är helt enkelt en bättre tennisbana.

Spånga Tennis

En nöjd klubbchef ser ut så här

Intresset är stort att det blir bra och vi får en fin feedback från tränarna i klubben att det är mycket bättre nu. Det är värt mycket att få höra det och en tussig tennisbana det vill ingen ha avslutar Frej. 

 Fakta:
Tennisklubben är grundad 1940 och ligger på Kärrtorps Idrottsplats. På denna plats har man funnits sedan slutet av 1980-talet. Klubben har en omfattande verksamhet för juniorer, vuxenträning och andra aktiviteter för ung som gammal, från nybörjare till elitspelare. https://www.sparvagentennis.se/ 

SÅ BLIR DU ETT PROFFS PÅ SNYGGA YTOR

Ta kontakt redan idag – för företag kan vi komma ut till er för en maskindemo i verklig miljö! Upptäck själv vårt proffssortiment av SkurmaskinerSopmaskiner, DammsugareMattvättmaskinerRobotstäd och mycket mer!

Är du osäker på vad som passar dig så kan du kontakta våra specialister för att snabbt och enkelt få en kostnadsfri rådgivning kring hur du kan göra dina offentliga eller kommersiella ytor proffsigt snygga!

Vi älskar snygga ytor och det tror vi att både du och dina kunder också gör!

 

Läs även